Ταχυδρομικό δελτάριο (καρτ ποστάλ) του 1919.

Απεικονίζεται το στάδιο του Πανιωνίου στο Δαραγάτσι της Πούντας, στο οποίο παίζουν η εβραϊκή ομάδα Maccabi και η βρετανική Wanderer, τοπική ομάδα του Μπουρνόβα από επιφανείς οικογένειες Άγγλων.
Στο βάθος διακρίνεται το νεκροταφείο του Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Ντάραγατς (Δαραγάτζι) – Πληροφορίες του Σμυρνιού Λεβαντίνου Andrew Simes

Συνύπαρξη γηπέδου και νεκροταφείου
Όσον αφορά το πώς συνδέεται η θρυλική αθλητική εγκατάσταση του Πανιωνίου με το ιστορικό νεκροταφείο του Αρχάγγελου Μιχαήλ… σημειώνεται πως το συγκεκριμένο κοιμητήριο χρησιμοποιήθηκε για τη μαζική ταφή χιλιάδων Ελλήνων στην επιδημία τύφου το 1916 αλλά και στη μαζική σφαγή των τελευταίων Ελλήνων από τους Τσέτες το 1922.
Το 1890 ιδρύθηκε ο Πανιώνιος στη Σμύρνη και αρχικά δεν είχε ιδιόκτητο γήπεδο. Το 1900 ο σύλλογος ενοικίασε έκταση από την γαλλική εταιρία Προκυμαίν Σμύρνης και κατασκεύασε γυμναστήριο και σύγχρονο στίβο. Το 1910 η γαλλική εταιρία ανακοίνωσε την πώληση του ακινήτου, αφήνοντας “άστεγο” τον πανιώνιο.
Το γλυπτό είναι από τον τάφο που διακρίνεται στα δεξιά ανάμεσα στα κυπαρίσσια
Ο μητροπολίτης Σμύρνης, Χρυσόστομος -που ήταν λάτρης του αθλητισμού- με τη σύμφωνη γνώμη της δημογεροντίας και της κεντρικής Επιτροπής Σμύρνης πήρε την ιστορική απόφαση και παραχώρησε στον Πανιώνιο έκταση 105.000 τ.μ. την οποία ζητούσε επίμονα και με τεράστιο αντίτιμο (100.000 χρυσές λίρες) η αγγλική εταιρία σιδηροδρόμων Αϊδινίου. Ο Χρυσόστομος περιφρόνησε τη δελεαστική πρόταση και παραχώρησε δωρεάν την έκταση στον Πανιώνιο. Η εγκατάσταση βρισκόταν πλάι στο νεκροταφείο του Αρχάγγελου Μιχαήλ.