15/9/17

"Γεώργιος Διλβόης, ο Ερυθραιώτης εθνικός ήρωας των ΗΠΑ".

Φωτογραφία της Efi Koutsi.Φωτογραφία της Efi Koutsi.Από την εξαιρετική ομιλία του Νίκου Καραφωτίου (πρώην αντιδημάρχου Ν. Ερυθραίας) "Γεώργιος Διλβόης, ο Ερυθραιώτης εθνικός ήρωας των ΗΠΑ". Μας συγκίνησε και μας γέμισε υπερηφάνεια!

'Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ'.

Φωτογραφία της Efi Koutsi.
Φωτογραφία της Efi Koutsi. 
Φωτογραφία της Efi Koutsi.Προβολή στο ΚΕΜΜΕ του ιστορικού ντοκιμαντέρ της εξαιρετικής δημοσιογράφου Ελένης Κωνσταντινίδου 'Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ'.

'' Η Αγία Παρασκευή του Τσεσμέ''


Φωτογραφία του χρήστη Δήμος Κηφισιάς.Συγκινητική ήταν η παρουσίαση από το φιλόλογο Θοδωρή Κοντάρα του βιβλίου '' Η Αγία Παρασκευή του Τσεσμέ'' , συγγραφέας Γιάννης Δ. Αικατερίνης, Εκδόσεις Μπαλτά, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ερυθραίας, την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης «Αλλοτινές Πατρίδες» που διοργανώνει και φέτος το Κέντρο Έρευνας και Μελέτης της Μικρασιατικής Ερυθραίας (ΚΕΜΜΕ) του Δήμου Κηφισιάς..
Η Αγία Παρασκευή ή Κιόστε, το μεγαλύτερο κέντρο ψαρικής στην Ιωνία, ήταν μια αποκλειστικά ελληνική κωμόπολη της Ερυθραίας, απέναντι από τη Χίο και πολύ κοντά στον Τσεσμέ. Απογυμνώθηκε δυο φορές από τους Έλληνες κατοίκους της με τους διωγμούς του 1914 και 1922. Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε η Δέσποινα Μουστάκη.
Όμορφα τοπικά τραγούδια ερμήνευσαν οι γυναίκες του Χορευτικού Ομίλου Νέας Ερυθραίας, σταθερή αξία της ζωντανής παραδοσιακής μας μουσικής.Φωτογραφία του χρήστη Δήμος Κηφισιάς.
Φωτογραφία της Marisia Kakavouli.
Φωτογραφία της Marisia Kakavouli.Φωτογραφία της Marisia Kakavouli.ΑΛΛΟΤΙΝΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ 2017
Από την εξαιρετική ομιλία του φιλολόγου Θ. Κοντάρα
"Η περιοχή του Τσεσμέ της Ερυθραίας" . Η πολύ επιτυχημένη διοργάνωση έγινε από την Αδελφότητα Σιβρισαρίου Σμύρνης "Οι Ταξιάρχες" με την πάντα δραστήρια πρόεδρο κ. Στέλλα Βογιατζή.Φωτογραφία της Marisia Kakavouli.